En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriya çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.

Bu nedenle elan etkili bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında sahabet sağlamaz ve bu nedenle daha sakıt bir fiyata sahiptir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kez adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da hatıralan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra koruma eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha iyi uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve esinti şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleabat bu tür bapların en koca avantajı tütün sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrol şeşna aldatmaınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.

Yangın merdiveni bapsı, esrarı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sayesinde alevlerin muayene altına alınmasında koltuk olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yangın kapısı fevkda deyiş tamlanan noktalarda sınırlı müddet ısı ve yalım geçişine dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

çoğunlukla yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, akse anlarında insanoğluın yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ekseri yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page